Ja tenim l'Ubuntu 21.10 (Impish Indri)

Ubuntu 21.10, amb el nom de codi "Impish Indri", és aquí. Aquest llançament continua amb la tradició d’Ubuntu d’integrar les últimes i millors tecnologies de codi obert en una distribució de Linux d’alta qualitat i fàcil d’utilitzar.
 
L’equip de l'Ubuntu ha treballat durament durant aquest cicle, col·laborant amb la comunitat i els socis, per introduir noves funcions i corregir errors. Ubuntu Desktop 21.10 posa a disposició de les sessions wayland mentre s’utilitza el controlador propietari Nvidia. PulseAudio 15 introdueix compatibilitat amb els còdecs Bluetooth LDAC i AptX, així com perfils Bluetooth HFP que proporcionen una millor qualitat d’àudio. La funció de clau de recuperació en el moment de la instal·lació s’ha millorat, amb la clau de recuperació ara opcional, més forta i editable. Ubuntu Desktop 21.10 inclou el GNOME versió 40, amb un disseny nou i millorat de la Visió general de les activitats. Ara, els espais de treball s’organitzen horitzontalment i s’accedeix verticalment a la visió general i a la quadrícula de l’aplicació. Cada direcció inclou dreceres de teclat, gestos del touchpad i accions del ratolí.
 
Ubuntu Server 21.10 integra innovacions recents de projectes clau d'infraestructura oberta com OpenStack Xena, QEMU 6.0, PHP8, libvirt 7.6, Kubernetes i Ceph amb eines avançades de gestió del cicle de vida per a operacions multi-cloud, VMWare i OpenStack , a tots els núvols públics més importants.
 
El nucli Ubuntu s'ha actualitzat al nucli Linux basat en 5.13 i la nostra cadena d'eines per defecte s'ha mogut a la versió gcc 11.2.0 amb glibc 2.34.
 
Avui també s’estrenaran els més nous Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio i Xubuntu. Podeu trobar més detalls a les seves notes de llançament individuals a la secció Sabors oficials: https://discourse.ubuntu.com/t/impish-indri-release-notes/
 
Es proporcionaran actualitzacions de manteniment durant 9 mesos per a tots els sabors que es publiquin amb 21.10.
 

Per obtenir Ubuntu 21.10

 
Per descarregar Ubuntu 21.10, visiteu:
 
 
Als usuaris d’Ubuntu 21.04 se’ls oferirà una actualització automàtica a la 21.10. Per obtenir més informació sobre l’actualització, consulteu:
 
 
Com sempre, les actualitzacions a l’última versió d’Ubuntu són totalment gratuïtes. Recomanem que tots els usuaris llegeixin les notes de la versió, que documenten advertències, solucions per a problemes coneguts, així com notes més detallades sobre la versió de la mateixa. Estan disponibles a:
 
Esbrineu les novetats d'aquesta versió amb una visió general gràfica:
 
 
Si teniu alguna pregunta o creieu que heu trobat un error però no esteu segur, podeu provar de fer-ho en qualsevol dels llocs següents:
 
#ubuntu-cat a irc.libera.chat