Planeta

14/09/2021 - 11:47

Nou diccionari de sinònims, amb 35.000 paraules i llicència lliure.

L'entrada Softcatalà presenta un diccionari de sinònims completament renovat ha aparegut primer a Softcatalà.

30/08/2021 - 12:37

El laboratori virtual micropython és una eina desenvolupada a l’INS Príncep de Viana per una part del professorat i de l’alumnat del pràcticum del màster d'educació secundària que han impartit classes en aquest centre. Va sorgir com a resposta al confinament COVID al curs 2019-20 per substituir el laboratori real. La versió original del laboratori virtual micropython requeria l’ús d’un servidor web extern, amb la complexitat tècnica i la despesa econòmica que suposa tenir-lo en funcionament.


Aquesta versió que us presentem ara, molt millorada i integrada a la Linkat, no necessita cap servidor extern i es pot utilitzar com a complement al laboratori real o bé  substituir-lo. El laboratori virtual micropython s’incorporarà al perfil de tecnologia i robòtica de la Linkat.


El laboratori virtual micropython té com a objectiu desenvolupar les competències de programació a 3r d'ESO. Amb aquest laboratori es pot simular l'execució de programes micropython a l'ecosistema real D1 mini


Actualment, el laboratori virtual micropython permet simular els mòduls següents:


· Sensor de temperatura i humitat

· Brunzidor

· Pantalla OLED

· Polsador

· 7 LEDs RGB


Per a més informació podeu consultar la web del projecte.

17/08/2021 - 10:00
13/08/2021 - 20:08
Evitar els problemes de connexió a Internet en tornar de suspensió o hibernació. Família Debian.
06/06/2021 - 14:29

Van passant els mesos i encara no havia fet un petit resum d'allò que va ser la jornada electoral de les eleccions del 14F per al Parlament de Catalunya, on vaig participar en una mesa del meu barri. M’havia fet el propòsit de deixar constància del fet abans de la constitució del nou govern, però mira que en sóc de mandrós, que tot i que m'ho han posat fàcil, al final han fet més a via que jo.

Societat
04/06/2021 - 17:37

Hem publicat un nou traductor automàtic alemany-català i català-alemany basat en tecnologia de xarxes neuronals, un camp dins de l’aprenentatge automàtic. Podeu accedir-hi amb l’enllaç  https://www.softcatala.org/traductor/. La incorporació d’aquesta nova llengua, que fins ara no oferíem, suposa un pas més per a la llengua catalana, ja que actualment tots els serveis que existeixen de traducció català […]

L'entrada Presentem un traductor alemany – català basat en xarxes neuronals ha aparegut primer a Softcatalà.