Planeta

19/01/2022 - 18:51
Sovint es parla dels cotxes de lloguer que paguen l'impost de circulació fora, però mai ningú no comenta la quantitat de talent digital mallorquí que no cotitza a les Illes.
14/01/2022 - 12:10

Un estudi de l'any 2021 de la Comissió Europea ha posat de manifest que el programari de codi obert (Open Source) permet estalviar a la Unió Europea més de 95.000 milions d'euros cada any. L'informe evidencia també que els ciutadans europeus no sempre són conscients dels beneficis econòmics de l'Open Source.

Podeu accedir a l'informe a través d'aquest enllaç.

11/01/2022 - 19:56

Oferim un nou servei que permet el resum de textos en català de forma automàtica. Avui presentem una eina de resum de textos en català. Considerem que aquesta eina pot ser útil en: Context laboral: informes, resums de reunions, etc. Àmbit educatiu: apunts, treballs, textos d’estudi… L’eina és accessible a https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/. Aquesta eina permet introduir […]

L'entrada Presentem una eina de resum de textos en català ha aparegut primer a Softcatalà.

14/12/2021 - 21:18

El Catalanitzador de Softcatalà és un programa que posa a l’abast de qualsevol usuari tenir de forma senzilla en català els ordinadors amb el Microsoft Windows o l’Apple macOS. En executar-lo, el Catalanitzador analitza automàticament els canvis que cal fer i, en un procés guiat, els realitza sense que l’usuari s’hagi de preocupar de res […]

L'entrada Es presenta una nova versió del Catalanitzador de Softcatalà amb suport per al Windows 11 i Office 2021 ha aparegut primer a Softcatalà.

04/12/2021 - 12:47

Dissabte 18 desembre 2021, a les 11 h, a l’Espai Vilaweb. Apunta-t’hi! A Softcatalà organitzem un taller que ens ajudi a organitzar els continguts del nostre web. I necessitem la teva ajuda! Els nostres serveis no tenen cap altre destinatari que els nostres usuaris, i qui millor que tu, si ets usuari actual o potencial de […]

L'entrada Taller per a organitzar els continguts del nostre web. Et necessitem! ha aparegut primer a Softcatalà.

02/12/2021 - 15:47
Massa gent creu que la seva idea genial, que ha servit per a crear una startup, és tan bona que triomfarà de forma orgànica. En el cas dels nous productes de software --perquè tot el que pugui ser-ho ho serà-- sembla que basta desenvolupar un bon producte, publicar-ho a internet i els clients vindran per lògica.
25/11/2021 - 11:55

Diners públics? Codi públic!

El próxim 13 de desembre de 2021 tindrà lloc l'esdeveniment de llançament del fullet "Diners públics? Codi públic!" que promou la Free Software Foundation Europe (fsfe.org).

Durant aquest esdeveniment, es vol discutir sobre la situació actual a Espanya i també es presentarà un exhaustiu fullet per informar els organismes públics sobre els avantatges del programari lliure. En aquest acte hi participaran experts de diferents àrees i ens ajudaran a entendre millor les solucions de programri lliure que ja es troben implementades i que impulsa el sector públic.

Per a més informació sobre l'esdeveniment, cliqueu aquí.

23/11/2021 - 20:19


OpenLibra és una biblioteca lliure especialitzada en llibres tècnics. Al seu catàleg hi trobareu tota mena de recursos gratuïts. Neix com a resposta davant la necessitat de trobar, d'una forma senzilla, llibres amb llicències lliures. Això vol dir que  l'autor dona la seva autorització perquè es pugui reproduir i redistribuir la seva obra.

A la web d'OpenLibra teniu la possibilitat de visualitzar directament el seu contingut o bé descarregar-lo en format PDF.

Us convidem a visitar la web OpenLibra per aprendre lliurement a través de la xarxa.

14/11/2021 - 14:53
Hem après una nova forma d'explicar per què les empreses tradicionals no fan el canvi al qual es refereix en el títol del llibre: "se avecina el cambio"..
08/11/2021 - 20:52

A partir d’avui el traductor de Softcatalà disposa de dos nous parells de llengües, català-italià i neerlandès-català, que s’afegeixen als idiomes ja existents. També són novetat els parells català-francès i català-portuguès amb tecnologia neuronal, que tenen una qualitat més alta que el sistema que usàvem abans. A més, publiquem 14 models de traducció neuronal, que […]

L'entrada Presentem 14 models de traducció neuronals i les dades obertes que permeten crear-los ha aparegut primer a Softcatalà.