Planeta

04/06/2023 - 07:30

DigitalOcean ofereix Spaces, un Object Storage compatible amb S3 d'Amazon a un preu fixe i més raonable. Intentant reduir la càrrega de la meva instància Mastodon que tinc a la Raspberry Pi 4, l'he configurat per que usi Spaces per als arxius media d'usuari i cache. De pas he hagut de sol.lucionar algun problema de CSP, però he quedat ben satisfet amb el resultat.

21/05/2023 - 17:44
Dintre d’algunes organitzacions que treballen amb informació s’usen molt tres paraules quan es parla de modernització, processos, optimització, millora…: (Aplicar) Tecnologia Automatització Digitalització [¹] Existeix una confusió entre aquests tres termes o, encara pitjor, una obstinada insistència a voler pensar que son sinònims, i que signifiquen el mateix en quant a ús i implicacions. I no és així. Són conceptes amb punts comuns, però les implicacions dels quals son molt diferents.
03/05/2023 - 12:50

Des del projecte Linkat compartim amb vosaltres la imatge virtualitzada de la nova versió de la Linkat 22.04. Aquesta imatge té com a finalitat facilitar l'accés a aquesta nova versió de Linkat sense necessitat de fer-ne cap instal·lació. Per utilitzar aquesta imatge, cal tenir a l'ordinador el programari de virtualització VirtualBox.

VirtualBox és un programa de virtualització lliure que permet engegar sistemes operatius convidats. Les "màquines virtuals" que s'usen a dins del VirtualBox emulen un ordinador amb tots els seus components: memòria, adaptador de xarxa, disc dur, sistema de so, etc. Això ens permet executar qualsevol sistema operatiu i treballar-hi de forma simultània.

Virtualbox té la possibilitat d'importar imatges ja creades de màquines virtuals. Aquestes imatges contenen el sistema operatiu i la configuració de la màquina de forma que, un cop importada la imatge, el sistema operatiu es pugui iniciar directament. En aquesta guia descobrireu com importar aquestes imatges.

VirtualBox es troba disponible per a diverses plataformes, des de la pàgina web de descàrregues del projecte:

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Podeu descarregar-vos la imatge virtual de la Linkat 22.04 des d'aquest enllaç: https://ja.cat/linkat-vm-2204

27/04/2023 - 11:49

Recentment, vaig adquirir un Raspberry i vaig configurar un petit servidor a casa amb el servidor Ubuntu. També vaig comprar un nom de domini, vaig contractar una IP fixa amb el meu proveïdor, vaig obrir un port ssh i vaig començar a poder accedir al meu servidor domèstic des de qualsevol lloc.

27/04/2023 - 02:00
Última actualització: 2023-04-27 Per eliminar una pista d’àudio d’un fitxer de vídeo utilitzant ffmpeg, pots utilitzar l’opció -map per indicar quines pistes s’han de mantenir i quines s’han d’eliminar. A continuació, et mostraré com eliminar la segona pista d’àudio d’un fitxer de vídeo utilitzant ffmpeg: Primer executa ffmpeg -i fitxer.mp4 per veure quines pistes hi ha al teu fitxer. Això mostrarà tota la informació del fitxer de vídeo o àudio, incloent-hi el nombre de pistes i els còdecs emprats per cada pista.
25/04/2023 - 02:00
Última actualització: 2023-04-25 Cada vegada més, els creadors de contingut o els mitjans de comunicació estan optant per utilitzar butlletins de correu electrònic en lloc dels canals RSS. Això planteja un problema per a moltes persones, ja que no desitgem compartir la nostra adreça de correu electrònic amb aquestes pàgines. Pot ser perquè no volem saturar la nostra safata d’entrada amb aquest tipus de contingut o perquè hi ha el risc que la nostra adreça de correu electrònic sigui compartida amb tercers, cosa que pot resultar en rebre publicitat no desitjada o correu brossa que no havíem sol·licitat originalment.
24/04/2023 - 02:00
Twitter (aka Elon Musk), torna a fer de les seves, la xarxa social ha assolit un nou nivell de caos i malentès quan personalitats públiques s’han adonat dissabte 22 d’abril que el seu compte tornava a beneficiar-se d’una insígnia blava de certificació sense que l’haguessin demanada. “Per l’amor de Déu, no vaig pagar per Twitter Blue, home de Tesla, sentiràs la meva ira!” ha tuitejat el raper nord-americà Lil Nas X, el perfil del qual mostra ara la verificació amb la marca blava.
22/04/2023 - 02:00
Article original: Gaming On Linux: All You Need To Know Traduït per retiolus, última actualització: 2023-04-23 És possible jugar a Linux? Aquesta és una de les preguntes més freqüents dels usuaris que estan considerant la possibilitat de passar-se a Linux. Jugar a Linux pot semblar una tasca complicada, especialment per als jugadors experimentats que estan acostumats a altres plataformes com Windows. De fet, algunes persones fins i tot es pregunten si poden escoltar música o veure pel·lícules a Linux.
21/04/2023 - 18:25
Que el que ara anomenem eines d’intel·ligència artificial no son més (ni menys!) que motors especialitzats en reconeixement de llenguatge, i amb una capacitat de resposta sorprenent, en funció dels patrons que troben en les preguntes i en el coneixement acumulat (models d’entrenament inicials més l’entrenament que puguin tenir a base de la interacció amb usuaris), ja s’ha dit unes quantes vegades. Lloros estocàstics, que en diuen alguns, de manera pejorativa.
20/04/2023 - 02:00
Article original: Ubuntu 23.04 Releases With New Installer, A New Flavour, and GNOME 44 Traduït per retiolus, útlima actualització: 2023-04-21 És aquesta època de l’any, una nova versió d’Ubuntu! Ubuntu 23.04. Tanmateix, no és una versió de suport a llarg termini. Per tant, Ubuntu 23.04, amb el nom en clau Lunar Lobster no és per tothom. Si vols el més recent i millor i no t’importa actualitzar el teu d’aquí a un any, aquesta versió és per a tu.