Planeta

04/12/2023 - 01:00
Traducció del francés al català de la plantilla original: https://sebsauvage.net/wiki/doku.php?id=rgpd Ultima actualizació: 2023-11-27 Bon dia, Les dades personals que em concerneixen, com ara la meva adreça de correu electrònic, estan protegides per les lleis relacionades amb les dades personals. Des del maig de 2018, el Reglament Europeu de Protecció de Dades (GDPR) s’aplica al tractament de la meva adreça de correu electrònic i qualsevol altra informació que em concerneixi. https://www.
01/12/2023 - 12:58
Unes quantes reflexions sobre les mètriques: No es pot posar números a tot. No tots els números son bons per entendre una situació o no la reflecteixen La fase d’establiment d’una mètrica ha de venir després d’entendre el problema. Les mètriques no son traslladables: cada situació o problema exigeix la seva mètrica diferent. La part qualitativa de les mètriques pot quedar oculta per la quantitativa. Una mètrica errònia pot fer-nos treballar per objectius erronis.
27/11/2023 - 01:00
Per seguir aquest tutorial, necessitarem tenir a mà un lector de targetes SD. Primer apaguem el Raspberry Pi executant l’ordre següent al terminal: sudo shutdown now Un cop s’hagi apagat, desconnectem l’alimentació i traiem la targeta micro-SD. Col·loquem la targeta micro-SD al lector de targetes micro-SD i continuem endavant. Còpia de seguretat de la targeta micro-SD del Raspberry Pi Link to heading 1. Link to heading Abans de començar a fer una còpia de seguretat de la targeta micro-SD de Raspberry Pi a Linux, primer executarem l’ordre df amb el lector no connectat.
18/11/2023 - 01:00
No recordo des de quan faig servir OpenStreetMap per a la navegació quotidiana, però sé que la meva primera contribució al projecte es va produir el 4 d’octubre de 2020, i des d’aleshores, la meva participació no ha fet sinó créixer. OpenStreetMap (OSM) constitueix un projecte col·laboratiu destinat a crear mapes de contingut lliure, i, segons la meva opinió, és el més complet. No obstant això, molta gent se’n refrenarà a l’hora d’utilitzar-lo com a eina principal de navegació a causa d’un petit inconvenient.
15/11/2023 - 12:58

Continuen les celebracions de l'aniversari de Softcatalà. En aquesta ocasió, l'acte serà a València.

L'entrada Softcatalà celebra el seu 25é aniversari a València ha aparegut primer a Softcatalà.

09/11/2023 - 10:28

Primera celebració del 25è aniversari de Softcatalà. Comencem a Palma!

L'entrada Celebració del 25è aniversari de Softcatalà a Palma ha aparegut primer a Softcatalà.

16/10/2023 - 02:00
Com a usuari de Linux, potser t’has sentit alguna vegada una mica perdut amb les comandes estàndard df i du, has perdut temps buscant la comanda que s’adaptava exactament al que volies. Si és així, és molt probable que ncdu solucioni el teu problema. Benvingut al món de ncdu, abreviatura de “NCurses Disk Usage”. Si mai t’has trobat en una situació on el teu sistema Linux t’ha advertit que t’estàs quedant sense espai el disc, i t’has preguntat: “On ha anat a parar tot el meu espai en el disc?
15/10/2023 - 02:00
“Com sortir de Vim?” “Com puc tancar Vim?” “Com sortir de l’editor Vim?” “Com guardar i tancar Vim?” Aquestes són algunes de les preguntes més buscades sobre l’editor Vim. Vim, un dels millors editors basats en terminal, és conegut per les seves potents funcions. Els seus usuaris més fervents el lloen, però deixa els nous usuaris perplexos a causa dels seus “dreceres inusuals”. Això fins i tot els fa preguntar com sortir de l’editor Vim.
02/10/2023 - 07:30

Amb motiu del 25é aniversari de Softcatalà, volem donar les gràcies a tota la gent que ens ha donat suport durant aquests anys de trajectòria.

L'entrada 25 anys de Softcatalà ha aparegut primer a Softcatalà.