Fòrum d'Ubuntu

Subscribe to Canal Fòrum d'Ubuntu Fòrum d'Ubuntu
Catalan LoCo Team
Actualitzat: fa 1 hora 54 minuts

Xerrada

Dll, 20/03/2017 - 13:45
Molt bones,

estic muntant una xerrada sobre la Cultura lliure i voldria si algú de la comunitat d'Ubuntaires hi parlar del projecte com a exemple.
Moltes gràcies.

Aquesta seria a Coll de Nargó, dia encara a determinar (però segurament un cap de setmana).

Dissabte 13 de maig: Propera festa d'instal·lació i tallers

Dg, 05/03/2017 - 09:24
La propera festa d'instal·lació Zesty Zapus (nova versió Ubuntu 17.04) la farem a Barcelona el dissabte 13 de maig.

Apunteu-vos-ho a les agendes.

A més, ja acceptem tallers i xerrades per aquesta festa, si us plau, contacteu amb rafael.carreras @ ubuntu.com per afegir el que vulgueu donar (relacionat amb Ubuntu, és clar).

I d'altra banda, recordeu que dissabte 18 de març hem quedat per una jornada de treball a l'institut de l'Arboç.
https://www.meetup.com/__ms199143332...96d0934e598044

Problema amb l'actualització

Dg, 12/02/2017 - 10:52
Bones!

Fa uns dies que intento actualitzar l'ordinador i sempre se'm queda aturat al mateix punt.
Primer em surt la imatge 1 que he adjuntant i quan vaig el que em demana em surt la segona.
A partir d'aquesta ja no em deixa escriure ni fer res per seguir avançant. No en sé gaire d'informàtica i no sé com solucionar-ho. Algú em podria donar un cop de mà?

Gràcies Attached Images

"the system is running in low-graphics mode" no arrenca SO

Ds, 11/02/2017 - 18:45
Bona tarda,

el dijous vaig fer els següents passos sense fer copia de seguretat ni sabent si era correcte del tot (ho sento que estic començant i potser m'he confiat):

Here's what worked for me:

  1. Ensure that numlockx is installed:
    sudo apt-get install numlockx
  2. Edit the file /etc/lightdm/lightdm.conf
    gksudo gedit /etc/lightdm/lightdm.conf

3 Add the following line to the file:

greeter-setup-script=/usr/bin/numlockx on

explicat en aquest fòrum http://askubuntu.com/questions/15567...r-login-screen

des de que reinicio l'ordinador em surten les pantalles que us adjunto. Estrictament no em deixa fer res i lo únic és un control d'errors que
s'ha passat casi 48 hores fent un "control d'errors" linia per línia i fins que he parat.

Tinc un Asus K541U i una targeta gràfica Nvidia Geforce 920mx. També tinc (o tenia el ubunu 16.04 LTS)

Teniu alguna solució al respecte? Potser amb algun pen drive d'arrenque o alguna cosa així. Pero ara ja vaig més amb cuidado...

Moltes gràcies i espero que d'aquí un temps sigui jo qui pugui ajudar a altres.
20170211_181648.jpg
20170211_181658.jpg
20170211_181902.jpg
20170211_181907.jpg Attached Images

Guia Ubuntu

Dv, 03/02/2017 - 21:52
Hola amics.
Ja fa masses dies que no dic res per aquí.

Bé. Per si li va bé algú us informo de les dos últimes novetats de la Guia Ubuntu en català.

La Guia versió 16.10 per fi acabada, amb prou retràs: https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_U...ex_GNOME_16.10

La Guia versió Ubuntu MATE per la Raspberry PI (tot just ara la començo):
https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_U...3_RASPBERRY_Pi

Index general: https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_Ubuntu

Us recordo que, com de costum, a les install parties continuaré portant guies impreses de franc.

Problema amb Programari ubuntu

Dc, 11/01/2017 - 19:28
Hola, sóc totalment nou, he instal·lat Ubuntu 16.04.1 LTS en un Lenovo B50-10. El vaig instal·lar ahir i funcionava bé, però avui quan li dono a l'icona de Programari Ubuntu s'obre i immediatament es tanca. He reiniciat moltes vegades però segueix fent el mateix. Què m'aconselleu?

problemes amb la connexió de bluetooth i ubuntu 14.04

Dv, 06/01/2017 - 18:03
Hola a totes,
ja fa uns dies que no em puc connectar al bluetooth que tinc per tal d'escoltar música....fins fa una setmana no tenia problemes però ara em resulta impossible, no se si ha estat degut a una actualització o que....el fet és que l'ordinador em reconeix l'aparell, però no em deixa establir-hi connexió.
De fet quan entro a paràmetres del sistema-bluetooth, aquest em mostra l'aparell en qual em vull connectar, però no em deixa obrir el botó de connexió, tot i així em diu que si que estic aparellat.....no se que pot succeir.

No munta el mòbil des de fa algunes setmanes en 16.04

Dg, 18/12/2016 - 09:43
No recordo exactament quant temps fa. Va començar muntant-se i desmuntant-se aleatòriament, però des de fa unes setmanes ja no el veu. Pensant que es tractava del connector del mòbil vaig anar a una botiga d'informàtica i el connecten al w2 i es munta. No se m'havia acudit. Entro en w2 al meu portàtil i es munta. He cercat per internet i he trobat això: http://www.taringa.net/post/linux/16...iante-MTP.html i això: https://ubuntuforums.org/showthread....light=go-mtpfs, on precisament al migrar a 16.04 es va solucionar el problema. Voldria l'opinió dels experts abans de tocar res. Gràcies.