Fòrum d'Ubuntu

Subscribe to Canal Fòrum d'Ubuntu Fòrum d'Ubuntu
Catalan LoCo Team
Actualitzat: fa 12 hores 54 minuts

[SOLVED] Les finestres obren sempre a dalt esquerra, amb última actualització 16.04 LTS

Dc, 26/07/2017 - 10:22
Des de que el dilluns em va entrar la darrera actualització de la 16.04, totes les finestres s'obren a la posició (0,0) a dalt a l'esquerra, i no es veu la part superior on hi ha el títol de la finestra i els controls de tancat, minimitzar, maximitzar.

Si faig Alt+F7 (moure la finestra) puc arrossegar-la on vull, però si tanco i torno a obrir torna a (0,0).
Passa amb tots els programes (explorador de fitxers estàndard, thunderbird, Firefox, .....)

Sabeu si està documentat aquest comportament (no he sabut trobar info) i té algun remei?

Gràcies.
Francesc. Attached Images

Tipografies Helvètica surten incorrectes als navegadors

Dm, 18/07/2017 - 18:50
Hola,

fa un temps vaig possar moltes tipografies Helvètica a un lloc que em semblava que era l'equivalent al Fonts de Windows (la meva primera pregunta és: a ón estan ubicades les fonts de Ubuntu??). La questió es que des de aleshores, a Chrome i a Firefox em surten les lletres amb accents com a simbols raros (i moltes webs utilitzen Helvètica!). La meva segona pregunta és si ho puc arreglar sabent a ón estan les "Fonts dels navegadors" o millor reinstalar-los o què fer? Al libre office em surten correctes.

Moltes gràcies! :D

whatsapp al pc

Dc, 28/06/2017 - 18:05
Bon dia,

Vull rebre els missatges de whatsapp al meu PC, sense que calgui tindre cap smartphone. He trobat una aplicació per al PC per fer-ho, però diu que només funciona per al windows i el macintosh:

https://www.whatsapp.com/download/?l=ca

N'hi ha cap per a l'ubuntu?

Lloc per la festa ubuntaire de novembre

Dll, 19/06/2017 - 11:28
Aquest novembre, com de costum, els ubuntaires celebrarem el llançament de la propera versió d'Ubuntu. Si us fa iŀlusió que la fem al vostre institut, centre cívic, etc, si us plau contacteu amb rcarreras @ ubuntu.cat

https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/...ArtfulAardvark

Dubte ampliar particions

Dc, 07/06/2017 - 11:37
Hola,

En primer lloc sóc nou a la comunitat. Tinc un ordinador amb Ubuntu 16.04 instal·lat junt a Windows 10 amb dual boot. El problema es que en el moment que vaig instal·lar l'Ubuntu vaig crear una partició d'uns 40 Gb que en el temps se m'ha quedat curta i m'agradaria ampliar (ja que windows l'utilitzo de manera molt residual, només per a coses concretes de la feina). M'agradaria saber si amb l'estructura de les particions seria possible ampliar la partició Ext4 amb elguna eina tipus Gparted.

Moltes gràcies! Attached Images

No em troba impresora EPSON Ubuntu 16.04

Dm, 09/05/2017 - 16:37
Hola,

em vaig instal·lar l'Ubuntu 16.04 al gener (primera experiencia linux superada amb satisfacció) i em va agradar molt com va localitzar la impresora EPSON Stylus SX420W desde l'USB. Tot perfecte. Fa poc vaig canviar la contrassenya del wifi, i també me la dectava per wifi! I ara, no sé per quina raó, m'han deixat de funcionar per USB o per WIFI i no la troba de cap manera.

Em podrieu ajudar per saber si he instal·lat algun programa erroni o es d'alguna actualització ubuntu o alguna altra raó?

Moltes gràcies per avançat :D