Linkat: Gnu Linux

Dia de la Llibertat del Programari 2023

1 setmana 5 dies ago

El Dia de la Llibertat del Programari és una iniciativa mundial de caràcter anual per celebrar i difondre els avantatges d'utilitzar el programari lliure i promocionar-ne l'ús. Va celebrar-se per primer cop el 28 d'agost del 2004. Des de llavors, ha guanyat popularitat i l'any 2005 hi participaren més de 200 equips de prop de 60 països, entre ells Catalunya, que hi participava per primer cop. El Dia de la Llibertat de Programari se celebra cada any, des de 2006, el tercer dissabte de setembre [1]. Enguany, Caliu celebra el Dia de la Llibertat del Programari el dissabte dia 16 de setembre a l'Espai Jove Bocanord de Barcelona. Teniu més informació de l'event a la pàgina web de Caliu.

Nova Linkat lleugera 22.04

2 setmanes 4 dies ago


El projecte Linkat té el plaer d'anunciar l’alliberament de la nova versió de la Linkat lleugera 22.04.

La Linkat lleugera 22.04 està basada en Lubuntu 22.04. Lubuntu és una "sabor" ofricial d'Ubuntu que utilitza l'entorn d'escriptori LXQt que és molt lleuger. L'objectiu del projecte és proporcionar una distribució GNU/Linux lleugera i alhora funcional que té com a base sòlida Ubuntu. Lubuntu ofereix una interfície gràfica d'usuari senzilla, potent i moderna i inclou una gran varietat d'aplicacions perquè pugueu treballar, navegar per Internet i ser productius.

La Linkat lleugera 22.04 arriba amb les últimes versions de programari educatiu, aplicacions ofimàtiques, utilitats i una nova versió del nucli de base (kernel) que assegura un bon reconeixement del maquinari més modern.


La Linkat lleugera 22.04 inclou l’entorn d’escriptori "LXQt" de Lubuntu la qual cosa ofereix a l'usuari final un entorn d'escriptori lleuger, senzill i potent. La Linkat lleugera 22.04 només està disponible per a arquitectures de 64bits.

Per començar a treballar amb la Linkat lleugera 22.04, s'ha preparat un paquet que permet transformar una instal·lació de Lubuntu 22.04 en Linkat lleugera 22.04.

Més informació

Imatge ISO de la Linkat 22.04

3 setmanes 5 dies ago


Des del projecte Linkat ens complau anunciar la publicació de la imatge ISO de la Linkat 22.04. Aquesta imatge es pot fer servir també en modalitat viva la qual cosa us permet provar la distribució Linkat sense instal·lar-la.

Podeu descarregar la imatge ISO des de l'apartat de descàrregues del portal Linkat.

La Linkat 22.04 està basada en Ubuntu 22.04 (Jammy Jellyfish). Es tracta d'una versió de tipus Long Term Support (LTS) que rebrà actualitzacions de seguretat i programari fins a l'abril de 2027.


La Linkat edu 22.04 inclou l’entorn d’escriptori "MATE" per mantenir l’aspecte gràfic de les versions anteriors de Linkat. Els usuaris poden canviar i seleccionar l’entorn escriptori Ubuntu durant l'inici de sessió. La Linkat 22.04 només està disponible per a arquitectures de 64bits.

Checked
16 hores 24 minuts ago
GNU Linux
Subscriu-te a Canal Linkat: Gnu Linux
Tipus