Ubuntu Touch arriba a la versió OTA-19

Ubuntu Touch és el sistema operatiu mòbil d’UBports que respecta la privadesa i la llibertat. Avui ens complau anunciar el llançament d’Ubuntu Touch OTA-19, l'última actualització estable del sistema. OTA-19 està disponible per als dispositius Ubuntu Touch compatibles següents:

BQ E4.5 Ubuntu Edition, BQ E5 HD Ubuntu Edition, BQ M10 (F) HD Ubuntu Edition, BQ U Plus, Cosmo Communicator, F (x) tec Pro1, Fairphone 2, Fairphone 3, Google Pixel 2XL, Google Pixel 3a, Huawei Nexus 6P, LG Nexus 4, LG Nexus 5, Meizu MX4Ubuntu Edition, Meizu Pro 5 Ubuntu Edition  ,Nexus 7 2013 (models Wi-Fi i LTE) , OnePlus 2  ,OnePlus 3 i3T ,Oneplus 5 i 5T , OnePlus 6 i 6T ,  OnePlus One , Samsung Galaxy , Note 4 (910F, 910P, 910T) , Samsung Galaxy S3 Neo + (GT-I9301I) , Sony Xperia X , Sony Xperia X Compact , Sony Xperia X Performance , Sony Xperia XZ , Tauleta Sony Xperia Z4 (només LTE o Wi-Fi) . Vollaphone , Vollaphone X , Xiaomi Mi A2 , Xiaomi Mi A3 , Xiaomi Mi MIX 3 , Xiaomi Poco F1 , Xiaomi Redmi 3s / 3x / 3sp (terra) , Xiaomi Redmi 4X , Xiaomi Redmi 7 , Xiaomi Redmi Note 7 , Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Pine64 PinePhone i PineTab s’actualitzen independentment de la resta d’aquests dispositius. El canal estable per a PinePhone i PineTab no rebrà cap actualització amb l'etiqueta "OTA-19".

Que hi ha de nou?

Aquesta versió d’Ubuntu Touch encara es basa en Ubuntu 16.04.

Pel que fa al marc de l'aplicació, hem aconseguit algunes millores menors: s'ha afegit el marc 16.04.7. I també s'han afegit els paquets qml-module-qtwebview i libqt5webview5-dev, que permeten als desenvolupadors embolicar QtWebEngine. Es va sol·licitar aquesta compatibilitat amb altres plataformes que no ofereixen accés directe a QtWebEngine.

Els dispositius Halium 7.1 i 5.1 tenen ara accés al giroscopi i als sensors de camp magnètic. També hi ha disponible una implementació aproximada d’una brúixola, encara que actualment encara és molt irregular. Les millores per a aquests sensors calculats són benvingudes.

Tingueu en compte que els dispositius Halium 9 i 10 utilitzen sensorfw en lloc de la nostra plataforma-api antiga i, per tant, ja tenen suport per almenys el giroscopi. Per algunes raons, el sensor de camp magnètic actualment no està exposat correctament. Intentarem solucionar-ho aviat.

A l'aplicació de missatgeria, el teclat ja no apareixerà automàticament, cosa que permet una manera més centrada de llegir els missatges entrants quan no es vol respondre immediatame

S'han corregit errors i problemes

A mesura que buscàvem la finestra emergent automàtica del teclat de l'aplicació de missatgeria, també solucionàvem algunes molèsties al voltant de l'aplicació de missatgeria i la seva manipulació del teclat, que de fet impediria que aparegués el teclat quan fos necessari. Sembla que l’aplicació de missatgeria no tenia ganes d’escriure missatges :)

La negociació de WiFi ara hauria d’evitar els diàlegs de contrasenya innecessaris si la connexió no es pot establir immediatament. Això redueix la molesta finestra emergent i també la creació de diverses entrades etiquetades (1) (2), etc., per al mateix SSID.

Parlem d'errors d'àudio i hub multimèdia: primer hem corregit una situació que impedia posar música en pausa quan s'ha eliminat el cable dels auriculars i, en lloc d'això, reproduir-se a través de l'altaveu principal del dispositiu, bastant molest.

Després vam corregir un error a Media-Hub que feia dormir el dispositiu després que es reproduís la primera peça musical, cosa que va provocar una reproducció molt picada i trencada de totes les peces musicals posteriorment. A més, la pantalla es va enfosquir quan es reproduïen fitxers multimèdia que contenien només informació de vídeo, ja que Media-hub creia només el seu àudio.

Finalment, hem corregit l’error més important del centre de mitjans fins ara: evitar que el dispositiu es quedés en repòs quan es reproduïen 2 peces d’àudio de manera ràpida, probablement també quan s’entrellaçessin música i sons del sistema, o qualsevol combinació de desencadenants que hi pogués haver. Media-hub no esborraria correctament tots els panys de despertat sol·licitats, resultat d'un dispositiu que va consumir la bateria molt ràpidament. Ho sento!

La càmera i la captura de pantalla no poden reproduir l’efecte de so previst. Vam descobrir que aquest efecte provenia de dins del contenidor d'Android i el vam substituir per un so millor que s'assembla més al so d'una càmera real. Esperem que us agradi!

Pixel 3a té algunes solucions importants: apagar ja no penja el dispositiu, cosa que provoca una descàrrega completa de la bateria i el sensor de proximitat també funciona correctament durant les trucades. La gravació de vídeo també ha tingut problemes per capturar el so correctament en algunes situacions, cosa que ha provocat una aplicació de càmera congelada. Això també podria solucionar altres dispositius amb el mateix problema.

Com obtenir OTA-19

Els usuaris existents d’Ubuntu Touch al canal estable (que es selecciona per defecte a l’instal·lador d’UBports) rebran l’actualització OTA-19 mitjançant la pantalla Actualitzacions de la configuració del sistema. Els dispositius s’assignaran l’actualització a l’atzar des d’avui fins a. Aquesta difusió ens proporciona un espai de respiració per aturar el llançament de qualsevol actualització errònia (en cas que sigui necessari) i no permet adaptar-se a cap restricció d’amplada de banda.