Alliberament de l'Ubuntu 21.04, Hirsute Hippo

Ubuntu 21.04, amb el nom de codi "Hirsute Hippo", és aquí. Aquest llançament continua amb l’orgullosa tradició d’Ubuntu d’integrar les últimes i més grans tecnologies de codi obert en una distribució Linux d’alta qualitat i fàcil d’utilitzar.

Ubuntu Desktop 21.04 utilitza gràfics Wayland per defecte, reforçant la seguretat i millorant el rendiment. 21.04 inclou una integració millorada d’AD (Active Directory) on l’autenticació d’usuaris, amb la política de grup activada, funciona de manera immediata per permetre als administradors gestionar les estacions de treball d’Ubuntu i simplificar el compliment dels desenvolupadors amb les polítiques de l’empresa. Ubuntu 21.04 també afegeix la possibilitat de configurar la configuració del sistema des d’un controlador de domini d’Active Directory. Mitjançant un client de polítiques de grup, els administradors del sistema poden especificar polítiques de seguretat en tots els clients connectats, com ara polítiques de contrasenya i control d’accés de l’usuari, i configuració de l’entorn de l’escriptori, com ara la pantalla d’inici de sessió, les aplicacions en segon pla i les preferides.

Ubuntu Server 21.04 integra innovacions recents de projectes clau d’infraestructura oberta com Openstack Wallaby, Rails 6, QEMU 5.2, libvirt 7.0, Kubernetes i Ceph amb eines avançades de gestió del cicle de vida per a operacions multi-cloud i on-prem des de bare metal, VMWare i Openstack, a tots els núvols públics més importants.

El nucli Ubuntu s’ha actualitzat al nucli Linux basat en 5.11, la nostra cadena d’eines per defecte s’ha mogut a la versió gcc 10.3.0 amb glibc 2.33 i també hem actualitzat a openssl 1.1.1.

Avui també s’estrenaran els més nous Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio i Xubuntu. Podeu trobar més detalls a les seves notes de llançament individuals a la secció Sabors oficials:

https://discourse.ubuntu.com/t/hirsute-hippo-release-notes/

Es proporcionaran actualitzacions de manteniment durant 9 mesos per a tots els sabors que es publiquin amb 21.04.

Categoria