Ha arribat l'Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish)

JammyCanonical ha alliberat Ubuntu 22.04 LTS, fent que la distribució de Linux estigui disponible de manera general i una actualització pràctica per als usuaris que encara executen 20.04 LTS.

L'última edició de Suport a llarg termini (LTS) d'Ubuntu va ser Focal Fossa de 2020 (20.04), que es mantindrà en suport estàndard fins a l'abril de 2025 i, finalment, es remenarà més enllà de l'End of Life a l'abril de 2030. Dos anys després i Jammy Jellyfish ha arribat, que porta amb si un munt. de millores visuals, així com retocs sota el capó.

Estèticament, el fons de pantalla d'escriptori predeterminat reflecteix l'últim nom del producte enginyós d'Ubuntu i hi ha un l nou logotip. Tanmateix, aquells que actualitzin a partir de 20.04 LTS trobaran una sèrie de canvis a l'entorn; així com els colors del tema que són més fàcils d'establir i les inevitables millores del mode fosc, l'arribada de GNOME 42 (i les seves millores de captures de pantalla) han fet que l'escriptori sigui més elegant, si no revolucionari.

Falta, però, el nou instal·lador basat en Flutter. Durant una sessió informativa, Oliver Smith, gerent de producte d'Ubuntu Desktop, va dir que "el moment no va funcionar del tot per a aquesta versió" i va assenyalar que, tot i que el desenvolupament ha anat "molt bé", els nivells de confiança no eren prou alts per posar el codi en alguna cosa. l'empresa havia de donar suport durant cinc anys. "Llançarem una versió de 22.04 que inclou el nou instal·lador perquè la gent ho provi", va dir.

Però per a l'edició LTS, la prudència va imposar-se i "ho vam jugar una mica segurs".