Ubuntu Touch OTA-18 arriba el 14 de juliol

Ubuntu TouchUbuntu Touch OTA-18 promet ser una altra actualització de manteniment del sistema operatiu mòbil Ubuntu Touch desenvolupat per UBports per a telèfons intel·ligents amb Linux, que aportarà diverses millores de rendiment per fer que tot el sistema sigui més ràpid en tots els dispositius compatibles.

Per aconseguir-ho, l’equip va aconseguir implementar una manera d’Ubuntu Touch de reduir i mostrar fons de pantalla sense afectar el rendiment del sistema, cosa que beneficia sobretot als usuaris de BQ Aquaris E4.5 que utilitzen el fons de pantalla predeterminat. Per a altres dispositius, l’estalvi de RAM variarà en funció de la resolució de la pantalla i del fons de pantalla. A més d’aquestes millores de rendiment, la versió d’Ubuntu Touch OTA-18 inclourà una aplicació de missatges actualitzada amb suport per a adhesius i emmagatzematge de missatges millorat, a més d’un navegador web Morph actualitzat amb la possibilitat d’obrir una nova pestanya des de la següent a l'original, suport per a la visualització del teclat en pestanyes noves en blanc i historial de navegació local.

Els temporitzadors i les alarmes també es van millorar en la propera versió per posposar les alarmes perdudes de manera predeterminada i el servei de centre de mitjans per reproduir contingut d’àudio i vídeo s’ha reescrit perquè sigui més fàcil de treballar i ampliar en futures versions.

"Agrairíem que provéssiu totes les vostres aplicacions que reprodueixen contingut d'àudio o vídeo natiu (no el navegador o les webapps) i que ens aviseu si hi trobeu algun comportament estrany", va dir l'equip de UBports.

Si voleu ajudar UBports a provar l’actualització de l’Ubuntu Touch OTA-18, seguiu les instruccions de la convocatòria per a l’anunci de proves per instal·lar la versió prèvia al llançament als vostres dispositius. Tanmateix, tingueu en compte que es tracta d’una versió inestable que pot contenir errors, de manera que, si no és el vostre, espereu la versió final del 14 de juliol de 2021. Mentrestant, UBports treballa portant Ubuntu Touch a la base Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) i desenvolupa una eina anomenada UBports Platform Development Kit que integra eines útils perquè els desenvolupadors puguin provar les properes imatges Ubuntu Touch 20.04 en una màquina virtual a Linux, així com a Intel i ARM64 macOS.