Ubuntu Touch OTA-17 arriba el 12 de maig

UTLa Fundació UBports va anunciar una convocatòria per provar la seva pròxima actualització de programari Ubuntu Touch OTA-17 per a telèfons compatibles amb Ubuntu, que es publicarà el 12 de maig de 2021.

Ubuntu Touch OTA-17 és la propera actualització de programari important per a dispositius Ubuntu Phone, prometent suport per al maquinari NFC en diversos dispositius, inclosos Google Pixel 3a i Volla Phone. A més dels beneficis evidents, el suport NFC també permetrà als desenvolupadors afegir la possibilitat de llegir o escriure etiquetes NFC a les seves aplicacions.

"La gent ja ha estat pensant en idees sobre com utilitzar les funcions NFC per llegir des de monitors mèdics passius ... Aquesta és una característica que sembla fer que la gent estigui molt emocionada", va dir UBports.

Tot i que els desenvolupadors d’UBports continuen la seva transició per Ubuntu Touch a la base Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa), van afegir diverses millores a la versió Ubuntu Touch OTA-17. Entre aquests, van millorar la durada de la bateria i les notificacions del telèfon Google Pixel 3a, van afegir un disseny de teclat macedoni i van millorar la brillantor de la pantalla automàtica al telèfon Volla.

A més, la propera actualització del programari Ubuntu Touch promet millorar el flaix de la càmera, el zoom, la rotació i la compatibilitat amb el focus per a molts dels dispositius compatibles amb el telèfon Ubuntu, inclosos el OnePlus One i el Sony Xperia X.

A part d’això, Ubuntu Touch OTA-17 carregarà correctament la predicció de paraules en els dissenys de teclat francès-suís i anglès (Dvorak) i fa que el canvi de la superposició d’edició del teclat entre el mode de selecció i el moviment sigui més fiable quan s’utilitza un doble toc.