Ja tenim l'Ubuntu 22.10 amb nosaltres!

KineticL' Ubuntu 22.10, amb el nom en clau "Kinetic Kudu", és aquí. Aquesta versió continua l'orgullosa tradició d'Ubuntu d'integrar les últimes i millors tecnologies de codi obert en una distribució Linux d'alta qualitat i fàcil d'utilitzar. L'equip de l'Ubuntu ha estat treballant dur durant aquest cicle per introduir noves funcions i corregir errors.

Els usuaris d'Ubuntu Desktop 22.10 es beneficiaran dels perfeccionaments de GNOME 43, inclosa la temàtica GTK4 per millorar el rendiment i la coherència. La configuració ràpida ara ofereix un accés més ràpid a les opcions d'ús habitual, com ara wifi, bluetooth, mode fosc i paràmetres d'alimentació.

La plataforma d'àudio Pipewire amplia el suport per als dispositius d'àudio i proporciona un pas més en la connectivitat Bluetooth, oferint un rendiment millorat per a videoconferències. Linux 5.19 millora el rendiment de potència dels dispositius Intel i ara inclou la descompressió multifil a Ubuntu per millorar el rendiment de l'snap d'escriptori multinucli.

L'OpenSSH a Ubuntu 22.10 està configurat per defecte per utilitzar l'activació del sòcol systemd, el que significa que sshd no s'iniciarà fins que es rebi una sol·licitud de connexió entrant. Això redueix la petjada de memòria d'Ubuntu Server en dispositius més petits, màquines virtuals o contenidors LXD. Ubuntu 22.10 també inclou un nou servei d'informació de depuració per ajudar els desenvolupadors i els administradors a depurar els programes enviats amb Ubuntu. Les eines de depuració com gdb baixaran automàticament els símbols de depuració necessaris mitjançant HTTPS.

La transició de la pila de gràfics d'Ubuntu a kms significa que els desenvolupadors poden executar aplicacions gràfiques basades en Pi mitjançant marcs com Qt fora d'una sessió d'escriptori i sense controladors específics de Pi. Això complementa el suport ampliat per a una gamma de pantalles incrustades per al Raspberry Pi, com ara la sèrie Inky eInk HAT, la gamma Hyperpixel i la pantalla tàctil oficial de Raspberry Pi.

El nucli d'Ubuntu s'ha actualitzat al nucli de Linux basat en 5.19 i la nostra cadena d'eines predeterminada s'ha mogut a la versió gcc 12.2.0 amb glibc 2.36.

Els nous Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity i Xubuntu també es publiquen avui. Es poden trobar més detalls sobre aquests a les seves notes de llançament individuals a la secció Sabors oficials:

https://discourse.ubuntu.com/t/kinetic-kudu-release-notes/

Les actualitzacions de manteniment es proporcionaran durant 9 mesos per a tots els sabors que es publiquin amb el 22.10.