Ubuntu Touch (OTA 21) amb nova pantalla d'inici

ota21La Fundació UBports ha anunciat el 5 de gener de 2022 el llançament del programari OTA (Over-the-Air) per al seu sistema operatiu mòbil Ubuntu Touch per a dispositius Ubuntu Phone, OTA-21. Encara basat en la sèrie del sistema operatiu Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus), l'actualització Ubuntu Touch OTA-21 és una altra versió de correcció d'errors que soluciona diversos problemes reportats pels usuaris d'actualitzacions anteriors d'OTA.

Per exemple, soluciona la compatibilitat amb la configuració d'un compte de Google, soluciona l'accés al micròfon al navegador web predeterminat i soluciona un problema d'animació estrany en el mode de temporitzador de l'aplicació Clock que es va produir quan les agulles del rellotge es van moure per la posició del rellotge de 12 hores.

També s'han corregit a la propera actualització de l'OTA-21 les mètriques d'usuari (també conegudes com les estadístiques del cercle a la pantalla de bloqueig) per a tots els dispositius basats en Halium 9 o posteriors, així com el suport MMS per permetre a Ubuntu Touch avisar als usuaris que tornen a descarregar un MMS. si no s'ha rebut correctament. A part de les correccions d'errors, l'actualització d'Ubuntu Touch OTA-21 també promet algunes millores, com ara una salutació renovada (pantalla d'entrada de PIN/contrasenya), la possibilitat d'esborrar les llistes de trucades recents o perdudes, un nou tipus de lletra tàmil i un nou connector de magnetòmetre i brúixola per a tots els dispositius basats en Halium 9 o posterior.

També s'ha renovat la pàgina de visió general de l'emmagatzematge a la configuració del sistema per detallar millor quant espai ocupa Ubuntu Touch i què reserva el sistema.

Mentrestant, la Fundació UBports està fent grans avenços per instal·lar Ubuntu Touch als dispositius basats en Halium 10 i per portar el seu sistema operatiu mòbil basat en Linux a la sèrie de sistemes operatius Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa).