S'ha alliberat l'Ubuntu 20.04.4

Canonical ha alliberat Ubuntu 20.04.4 com la quarta versió puntual de la seva sèrie de sistemes operatius Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) compatible a llarg termini.

Llançada el 23 d'abril de 2020, la sèrie de sistemes operatius Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) és una sèrie de sistemes operatius compatibles a llarg termini que rebrà actualitzacions de programari i seguretat durant almenys cinc anys, fins a l'abril de 2025, a l'escriptori.

Canonical també proporciona a la comunitat mitjans d'instal·lació actualitzats cada sis mesos, incorporant el nucli de Linux més recent i les piles de gràfics Mesa. La versió puntual d'Ubuntu 20.04.4 està aquí amb el nucli de Linux 5.13 i les piles de gràfics Mesa 21.2.6 d'Ubuntu 21.10 (Impish Indri).

Tanmateix, el nucli Linux 5.13 HWE (Habilitació de maquinari) inclòs a la versió puntual d'Ubuntu 20.04.4 només està pensat per a instal·lacions noves. Per tant, els usuaris que executen Ubuntu 20.04 LTS amb el nucli d'estoc (per exemple, Linux 5.4), no rebran el nucli més nou quan realitzin una actualització. Hauran d'instal·lar-lo manualment si volen utilitzar el nucli més nou d'Ubuntu 21.10.

Com era d'esperar, la majoria dels paquets bàsics inclosos en la nova versió puntual d'Ubuntu 20.04 LTS s'han actualitzat a les seves últimes versions des dels dipòsits per oferir als usuaris que vulguin desplegar el sistema operatiu Focal Fossa en ordinadors nous amb suports d'instal·lació actualitzats. on no hauran de descarregar centenars d'actualitzacions dels dipòsits després de la instal·lació.

Pel que fa als entorns i aplicacions d'escriptori, el gust d'Ubuntu Desktop ve amb la mateixa pila d'entorns d'escriptori GNOME 3.36 que es va utilitzar des del llançament d'Ubuntu 20.04 LTS fa dos anys. El mateix passa amb la resta de sabors oficials (per exemple, Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Ubuntu MATE, Ubuntu Budgie i Ubuntu Kylin).

Podeu descarrergar l'Ubuntu 20.04.4 podeu accedir als enllaços de la portada d'ubuntu.cat.