Assistència

Necessites ajuda? La trobaràs aquí!

També pots buscar al mapa d'ubuntaires algú que tinguis a prop. Ja en som 917!

Només hi faltes tu!

També hi ha el mapa d'activitats.

Notícies

Participa

Hi ha moltes maneres de participar!

Esdeveniments

No hi ha esdeveniments propers.

Podeu veure on hem fet una festa al mapa d'activitats. Ja en portem 27!

Festa de presentació de l’Ubuntu 14.04 a l’institut Torre Vicens de Lleida

A l’abril es va publicar la versió definitiva de l’Ubuntu 14.04 (de nom tècnic Trusty Tahr). Amb aquest motiu, la comunitat d’usuaris d’Ubuntu en català celebrarà el proper dissabte 17 de maig la festa d’alliberament a l’Institut Torre Vicens de Lleida. Aquestes festes s’organitzen arreu del món, i l’equip d’ubuntaires en català hi ha participat sempre de forma molt activa, procurant fer-la a diferents llocs del territori.

TrustyCat

En aquests esdeveniments es pretén difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l’Ubuntu, al públic en general; proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l’Ubuntu al seu ordinador. No estan, per tant, enfocats a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s’hi poden trobar activitats més avançades, si s’escau.

La implantació a tots el ordinadors del centre de programari lliure (software en format obert) basat en GNU/Linux, tant a nivell de sistema operatiu, Ubuntu, com a nivell de programari d’ofimàtica, LibreOffice, des del punt de vista de sostenibilitat ens aporta un seguit d’avantatges, ja que els requeriments quant a maquinari per part del sistema operatiu són menors que els sol·licitats per altres plataformes comercials (Microsoft, Apple). Això, com a participants de l’Agenda 21 escolar de Lleida, ens permet un estalvi energètic i sobretot de maquinari important, ja que permet aprofitar i reciclar equips informàtics que d’una altra manera serien obsolets, evitant al centre l’adquisició d’equips nous, i la compra de llicències de plataformes comercials privatives.

Tot això té efectes sostenibles:

  •  Reducció d’equips informàtics de rebuig.
  •  Reducció de despeses per reciclatge dels equips.
  •  Contribució sobre el medi ambient en reduir els residus.
  •  Reducció de la despesa en l’adquisició d’equips i programaris.

CartellFestaTrustyTornant a la festa pròpiament, si consulteu el programa d’activitats anireu veient la participació d’experts i desenvolupadors en diferents àmbits. D’altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada, i en paraŀlel a la resta d’activitats, tindrem una festa d’instaŀlació (Install Party) de l’Ubuntu, on es donarà suport per instaŀlar-lo als ordinadors d’aquelles persones que el portin, així com per aclarir els dubtes que puguin sorgir. Evidentment, tot això serà de forma totalment gratuïta; només caldrà inscriure’s-hi per dimensionar-ho bé.

Podreu seguir la festa a la xarxa amb l’etiqueta #TrustyCat

Inscripció a la Festa Trusty Tahr (Ubuntu 14.04)

Inscripció a la I Escola d'aplicacions Ubuntu

Nota de premsa Festa Saucy

A l'octubre es publicà la versió definitiva de l'Ubuntu[1] 13.10 (de nom tècnic Saucy Salamander). Amb aquest motiu, la comunitat d'usuaris d'Ubuntu en català[2] celebrarà el proper dissabte 9 de novembre la ja tradicional festa d'alliberament (Release Party), aquest cop a l'Escola Enric Grau Fontseré de Flix, Ribera d'Ebre[3].

Aquestes festes s'organitzen arreu del món, i l'equip d'ubuntaires en català hi ha participat sempre de forma molt activa, procurant fer-la a diferents llocs del territori. En aquesta ocasió s'ha triat la ciutat de Barcelona com a seu de l'esdeveniment.

En aquests esdeveniments pretenem difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l'Ubuntu, al públic en general, proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l'Ubuntu al seu ordinador. No estan, per tant, enfocats a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s'hi poden trobar activitats més avançades, si s'escau.

Si consulteu el programa d'activitats[4] veureu la participació d'experts i desenvolupadors en diferents àmbits: preguntes i respostes bàsiques, maquinari lliure controlat amb Ubuntu, projecte Labdoo d'ordinadors amb Ubuntu per tot el món, impressió 3D, aplicacions lliures per l'Android, projecte educatiu Linkat i robòtica lliure. D'altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada, i en paraŀlel a la resta d'activitats, tindrem una festa d'instaŀlació (Install Party) de l'Ubuntu, on es donarà suport per instaŀlar-lo als ordinadors d'aquelles persones que el portin, així com per aclarir els dubtes que puguin sorgir. Evidentment, tot això serà de forma totalment gratuïta; només caldrà inscriure's-hi[5].

Podeu seguir l'evolució del programa i de la resta d'informació de la jornada al wiki de la festa[4]. Visiteu-lo sovint per a estar-ne informats i feu-ne la màxima difusió.

L'equip d'ubuntaires en català

[1] http://www.ubuntu.com

[2] http://www.ubuntu.cat

[3] http://xtec.cat/ceipflix

[4] https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/Activitats/SaucySalamander

[5] http://www.ubuntu.cat/FestaSaucy

Inscripció a la Festa Saucy Salamander (Ubuntu 13.10)

Concurs per a la portada de la Guia Ubuntu Jocs

El Miquel Adroer, autor de nombreses guies sobre Ubuntu i derivats, ha creat recentment  una Guia de Jocs que encara està en bolquers.

Aquest cop, a més a més, engega un petit concurs amb premis per aconseguir una portada per a la guia de jocs.
Els premis els lliurar+a a la propera festa ubuntera que farem a Flix.

Les bases del concurs: http://ubuntuone.com/3aKNZezysVz6UhM81og1qk

La Guia Jocs (la del concurs): https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_U...C3%8Dndex_Jocs

La Guia Ubuntu 13.10 que ja té portada (només com a referent): https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_U...3%8Dndex_13.10

Animeu-vos! A veure aquests il·lustradors ubunters!

Nota de premsa Festa Raring

Comunicat de premsa Raring Ringtail:

A l'abril es publicà la versió definitiva de l'Ubuntu[1] 13.04 (de nom tècnic Raring Ringtail). Amb aquest motiu, la comunitat d'usuaris d'Ubuntu en català[2] celebrarà el proper dissabte 11 de maig la ja tradicional festa d'alliberament (Release Party), aquest cop a l'Escola Tècnica Professional del Clot, Barcelona[3].

Aquestes festes s'organitzen arreu del món, i l'equip d'ubuntaires en català hi ha participat sempre de forma molt activa, procurant fer-la a diferents llocs del territori. En aquesta ocasió s'ha triat la ciutat de Barcelona com a seu de l'esdeveniment.

En aquests esdeveniments pretenem difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l'Ubuntu, al públic en general, proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l'Ubuntu al seu ordinador. No estan, per tant, enfocats a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s'hi poden trobar activitats més avançades, si s'escau.

Si consulteu el programa d'activitats[4] veureu la participació d'experts i desenvolupadors en diferents àmbits: HTML5, Android, Metadistribucions amb Ubuntu, Linkat Edu, Chameleon Pi i maquinari lliure amb Ubuntu. D'altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada, i en paraŀlel a la resta d'activitats, ti

Inscripció a la Festa Raring Ringtail (Ubuntu 13.04)

Inscripció a la Festa Quantal Quetzal (Ubuntu 12.10)

Ubuntu Global Jam 12.04

El proper 3 de març celebrem la Ubuntu Global Jam a tot el món. Aquí
la farem al Punt Òmnia Grupo Unión de Sant Adrià de Besòs i ens
dedicarem a traduir i, si hi ha prou interès, a fer una sessió de
triatge de bugs.

Informació: https://wiki.ubuntu.com/CatalanTeam/Activitats/UbuntuGlobalJam032012
http://loco.ubuntu.com/events/ubuntu.cat/1547/detail/

L'Ubuntu Global Jam és una trobada de treball de membres de la
comunitat de l'Ubuntu per a acabar de donar una empenta a totes les
tasques en què puguem col·laborar abans de l'alliberament de la
propera versió de l'Ubuntu
.

És una trobada que es realitza a diversos punts del món el mateix cap
de setmana, i evidentment, l'equip català hi està sempre ben
representat.

Tant si ja teniu una idea en què voleu col·laborar a l'Ubuntu com si
us agradaria col·laborar i encara no sabeu en què, passeu per l'Ubuntu
Global Jam i doneu-nos un cop de mà a fer que l'Ubuntu encara sigui
millor!